Любопитно

„Епизод“ идват в Хасково с „Народът на Дуло“

ЕпизодНай-патриотичната българска рок група – „Епизод“ ще разтърси Хасково с юбилейния си албум, озаглавен „Народът на Дуло“. Бандата, която нашумя с песните си по текстове на Ботев и Вазов, ще изнесе концерт за феновете на твърдата музика в събота от 20 часа в КДК. „Епизод“ ще представят на хасковска сцена парчетата от юбилейния си албум, който включва 10 композиции. 

„Текстовете са на Джордж Байрон, Робърт Бърнс, Йосташ Дешан, Николай Некрасов, Иван Вазов, Пейо Яворов и Александър Хофарт„, разказа за Haskovo.info баскитаристът Симеон Христов, който е написал 8 от песните в албума. Останалите две са на Александър Хофарт. Любопитното е, че той е завършил Художествената академия със специалност „Живопис“, а неговата картина „Аспарух преминава Дунав“ от няколко години е в учебниците по история. 

„В момента Сашо е хит в историческите кръгове. Автор е на три изследователски книги за произхода, религията и културата на нашите предци – „Изгубените кодове на древните българи“, „От звездите към кръста“ и „Митраизмът и древните българи“, допълни Симеон Христов. 

Творчески дебют в „Народът на Дуло“ прави и новият китарист на „Епизод“ Васил Бележков. След 18- месечна концертна дейност с групата и над 120 концерта в страната, младият виртуоз участва в първата си дългосвиреща звукозаписна продукция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button