Хасково

Хасково сред изоставащите области в проверките на опасните язовири

Хасково е една от петте области в страната, където описването на опасните язовири не е приключило, става ясно от изказване на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор Петър Горновски пред Българската телеграфна агенция.

В региона инспектирани са само водоемите на територията на община Хасково, а в останалите 10 общини това предстои, коментираха пред Haskovo.info от Областната администрация. Броят на опасните язовири е 162. Това са около 1/4 от водоемите в общината. Те са от първа и втора степен на опасност. За повечето от тях има издадени предписания и собствениците им трябва да ги ремонтират.

Проверките с цел класификация по степен на опасност на язовирите в областта започнаха през 2020 г. Те бяха забавени от пандемията.

Общо в Хасковска област водоемите са 2 308, което е най-големият брой в страната. Очаква се от следващия месец проверките да продължат и в останалите 10 общини на Хасковска област, допълниха от администрацията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ЕДИН
ЕДИН
14.01.2022 13:43 13:43

Къде е Краси Бончев,той поне ги стакмисваше…?

St
St
27.01.2022 22:08 22:08

Кои са тези язовири?

Back to top button