Регион

Заради скъпия ток: През стълб ще свети уличното осветление в Димитровград

Заради високите сметки за ток уличното осветление в Димитровград ще свети през стълб, където това е възможно, съобщиха за Haskovo.info от общината.

Централните булеварди са добре осветени и не пречи лампите да са включени през стълб. Ще се изключат още ниски паркови лампи, както и фасадното осветление на общинските сгради, включително и на кметството. Целта е да се спестят пари, допълниха от кметството.

Преди 2 г. общината подмени уличното осветление, което сега пести около 40% електроенергия. В същото време обаче сметките за ток са скочили със 170% – ако през 2019-а те са били около 36 000 лв., тази през декември 2021 г. е над 100 000 лв.

Водят се разговори с финансовото министерство, като се очаква изготвянето на методика за компенсации на общините. Предлагат се законови промени, с които общините да бъдат изключени от определението за небитов клиент.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button