Хасково

Над 6 000 персонални кода издадоха за година от НАП – Хасково

6 058 персонални идентификационни кода са издадени през 2021 г., съобщават от офиса на НАП в Хасково.

Десетки хиляди клиенти на НАП от областта вече имат активен ПИК. Общият брой електронни услуги на приходната агенция, които могат да се използват с ПИК, е повече от 60. Сред тях са подаване на данъчни и осигурителни декларации, справки за задълженията с възможност за плащане, включително и за местни данъци и такси, справки за изплатени доходи, за осигурителен доход, за извършени плащания и погасени с тях задължения, актуално състояние на трудови договори, подаване на заявления и получаване на удостоверения.

Най-новите е-услуги на НАП, достъпни с ПИК, са справки за връчени, получени или подадени документи при проверки и ревизии, за приключили или текущи контролни производства.

С ПИК на НАП могат да се ползват не само електронните услуги на агенцията, а и тези, предоставяни от други администрации, сред които НОИ, Националната здравноосигурителна каса, Агенция по заетостта, Агенция по вписванията и Министерство на земеделието, напомнят от приходното ведомство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button