Регион

Откриха 920 000 контрабандни цигари в камиони с дрехи и мебели на Капитан Андреево – ВИДЕО

Близо 920 000 контрабандни цигари са открити при проверки на 4 товарни автомобила, влизащи в страната от Турция, съобщават от Агенция „Митници“.

При единия от случаите на 1 февруари около 2:30 часа на ГКПП „Капитан Андреево“ пристигнал влекач с полуремарке с турска регистрация. Турският шофьор представил документи за превозваната стока – дрехи и мебели от Турция за Германия и Нидерландия.

Цигари

По метода „анализ на риска“ камионът е насочен за сканиране с рентген, при което в товара са отбелязани подозрителни зони с висока плътност. При последвалия физически контрол инспекторите установили, че в 39 кашона с дрехи във вакуумирани полиетиленови пликове са укрити стекове с цигари. Намерени са общо 31 990 кутии цигари от различни марки с чужд акцизен бандерол на стойност 195 489 лева.

Ден преди това в друг товарен автомобил, превозващ мебели за Германия митничарите открили 11 530 кутии цигари също с чужд бандерол. Тютюневите изделия от три различни марки на стойност 65 881 лева са били укрити в шкафове, които са били част от декларираната стока.

Цигарите са задържани. По случаите са образувани досъдебни производства от разследващи митнически инспектори под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

При други две проверки, извършени на 31 януари, в два камиона с турска регистрация, превозващи стоки за страни от Западна Европа са задържани общо 2 240 кутии контрабандни цигари, като по-голямата част – 1990 кутии са открити във фабрични кухини между двете стени на хладилно ремарке, а другите 250 кутии – в спойлера на влекача. На турските шофьори са съставени актове по Закона за митниците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Шпионин
Шпионин
02.02.2022 13:53 13:53

Има един в Хасково с х5 негови са цигарите грозен сух набарайтего вече един леш до Руската живее нон стоп контрабанда

венета иванова
венета иванова
02.02.2022 15:40 15:40

не е само той В каменни живее една млада на около 45г която цял ден разняся с раница цигари незаконни и никой не я издава защото прода по магазините незаконни цигари

Back to top button