Любопитно

Актьорът Кени чества 55 години със спектакъл

Известният актьор Ивомир Игнатов – Кени става на 55 години и тази вечер е поканил фенове на юбилеен празничен спектакъл в театър „Хенд“ в Пловдив.

Кени, когото хасковлии знаят като и като сина на незабравимата актриса в хасковския театър Ана Кендалова, е завършил НАТФИЗ, след което следва в университета в Сиракуза (САЩ). През 1990 г. в Париж създава куклено-драматичен театър „Хенд“. Днес той се изявява като клоун, комик, кукловод, драматичен актьор, сценарист, режисьор.

Театър „Хенд“ е представял успешно свои представления в Румъния, Унгария, Чехия, Словакия, Сърбия, Гърция, Турция, Литва, Естония, Русия, Швеция, Финландия, Дания, Норвегия, Фарьорски острови, Англия, Шотландия, Египет, Холандия, Белгия, Германия, Австрия, Франция, Китай, Тайланд, Виетнам, Камбоджа, Лаос, Индия, САЩ и Канада. С неповторимите представления за деца и възрастни печели множество отличия и награди на местни и международни фестивали.

Запазена марка остават авторските постановки на Кени. Провокативни, забавни, с елементи на клоунада и импровизация, сатирични, винаги неочаквани и различни. Така казват театралните критици за актьора, който е играл и на хасковска сцена, а тази вечер в Пловдив ще представи спектакъла „Любимо от Кени“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button