Регион

Тъжно преброяване във „веселото село“ Ставри Димитрово

Валентин Ангелов

Преброителят Валентин Ангелов остави листовки по вратите

Тъжно и пусто е в така нареченото „весело село“ Ставри Димитрово. Откакто станаха мишена на държавните институции постройките са пусти, а хората ги няма. Единствените живи души днес там бяха няколко самотни елена и кучета.

Въпреки това и в „митничарското село“ мина преброител. Целта е всички сгради да се опишат. Как точно ще стане това не бяха наясно нито кметския наместник на близкото село Дъбовец, който бе натоварен със задачата да брои, нито представителят на община Любимец.

В нито една от посетените сгради вратата не бе отворена и всички се оказаха с листовки на преброяването до катинарите. На тях пише, че преброителят ще дойде отново. Надежда да има някого обаче няма.

Сградите в Ставри Димитрово ще се опишат според това, което се вижда от вън и според плановете, които съществуват от години в община Любимец, обясни главният инженер на кметството.

Това не е първото преброяване в Ставри Димитрово. За разлика от днес обаче през 2001 година е имало и преброени хора.

Вижте как мина опита за преброяване във видео репортажа

 Преброяване в Ставри Димитрово  Бившето Министерство на веселбата
 Преброяване в Ставри Димитрово  Преброяване в Ставри Димитрово

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button