Хасково

1 700 евро е трябвало да получи шофьорът задържан с 10 кг. злато на Капитан Андреево

1 700 евро е трябвало да получи 49-годишният турски шофьор на камион Хулуси Атач за контрабандата на 10.267 кг. златни накити на стойност 1 070 712 лв., стана ясно на днешното съдебно заседание, в което Хасковският окръжен съд му наложи мярката за неотклонение „задържане под стража“.

Haskovo.info припомня, че мъжът беше задържан на 5 март на ГКПП „Капитан Андреево“ на вход от Турция. Камионът е пътувал за Нидерландия. По метода „анализ на риска“ е извършена щателна митническа проверка, при която в чекмедже за багаж, хладилник и чантата за първа помощ в шофьорската кабина митничарите открили 31 пакета със златни пръстени, медальони, синджири, гривни, обици и пръстени.

Обвиняемият заяви пред съда, че са му предали пакетите със злато докато се хранил. Казали му, че трябва да ги пренесе до София, срещу което щял да получи 1 700 евро. Атач не знаел, че това е престъпление и поиска от съда да не го оставя в ареста. Адвокатите му настояваха за парична гаранция. Съдът обаче го остави в ареста, защото може да се направи обосновано предположение, че той е извършител на престъплението, като може да се укрие при по-лека мярка. Ако бъде признат за виновен го грози затвор между 3 и 10 г. Определението подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
10.03.2022 13:31 13:31

Между 3 и 10 години затвор за златни дрънкулки, а за човешки живот- 9!

Back to top button