Регион

Близо 2 млн. контрабандни цигари задържаха за два месеца на Капитан Андреево

1 914 460 къса нелегални цигари са задържали митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“ през януари и февруари. Количеството е три пъти повече спрямо същия период на изминалата година и почти двойно повече спрямо 2020 г., съобщават от Агенция „Митници“.

Само през първата седмица на март са задържани 135 580 цигари. Установени са 38 нарушения, за които са съставени актове по Закона за митниците за опити да бъдат пренесени акцизни стоки – цигари и тютюн за пушене. Тютюневи изделия са иззети и от преминали пътници, влизащи в страната от Турция, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос.

При проверки на четири товарни автомобила са открити 28 160 цигари без български акцизен бандерол. На 5 март около 4:15 часа на пункта пристигнал товарен автомобил с турска регистрация на път от Турция за Белгия, управляван от турски гражданин. Той е селектиран за щателна митническа проверка, при която са открити пакети закрепени по шасито, съдържащи 650 кутии цигари без акцизен бандерол.

На следващия ден в друг товарен автомобил с турска регистрация в матрака на леглото в шофьорската кабина митничарите открили 9 400 безакцизни цигари. При други два случая на 7 март е установено, че шофьорите на два камиона, превозващи стоки за Германия и Великобритания, във фабрични кухини в шофьорските кабини са укрили общо 5 760 контрабандни цигари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button