Хасково

54 украинци са настанени в областта, МБАЛ – Хасково с 30 легла при нужда

54 украинци вече са намерили подслон в Хасковска област, съобщават от областната администрация.

12 са пристигнали на 2 март и са настанени в Минерални бани, 17 са дошли на 4 март, като са в хотелския комплекс в димитровградското село Радиево, а на 8 и 9 март са пристигнали още 25 украински граждани, които са настанени в частни домове.

Късно снощи се е провела онлайн среща между областните управители и Координационния национален щаб към Министерски съвет. На нея са били разпределени задачите, свързани с работата на Кризисния областен център, който официално ще заработи от 11 март. Той ще координира и съдейства за организацията по приемането на бягащи от войната граждани на Украйна.

Министерството на здравеопазването е изпратило указания за координация между Центъра за спешна медицинска помощ и МБАЛ – Хасково. Болницата е осигурила 30 легла в случай на необходимост.

Гражданите, приемащи украинци, трябва да ги регистрират в МВР, както и да уведомят Областна администрация. При настанените в хотели ситуацията е подобна, като там има система за предаването на информацията, спрямо попълнените адресни карти. Пребиваващите получават регистрационна карта на чужденец с временна закрила, допълват от администрацията.

В Областна администрация – Хасково е събрана информация от общините в региона за обекти, които могат да се използват за настаняване. На телефон 0886 62 26 77 всеки ден от 9 до 17 часа могат да се заявяват места за настаняване, дарения и да се подава информация за пристигащи украинци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button