Спорт

Габриела и Стефани победиха третите в световната ранглиста

Хасковлийките Габриела и Стефани Стоеви се класираха на полуфинал на турнира в Германия след победа над двойка от топ 3️ на световната ранглиста по бадминтон, съобщават от федерацията.

Надпреварата от сериите „World Tour Super 300“ YONEX Gainward German Open Badminton Championships в Мюлхайм е с награден фонд от 180 000 щатски долара. Сестри Стоеви, които са поставени под номер 7️ в схемата, победиха третите в световната ранглиста Со-йон Ким и Хи-йонг Кон от Република Корея с 13:21, 21:14, 21:15.

Българките започнаха равностойно мача, но допуснаха серия от 8 поредни точки, която позволи на корейките да измъкнат първата част с 21:13. Във втората обаче ролите се размениха и сестри Стоеви успяваха редовно да печелят по няколко поредни точки, за да изравнят геймовете след 21:14. В решителната трета част Кон и Ким поведоха с 6:2 точки, но европейските шампионки показаха забележителен характер и след 21:15 се класираха на полуфиналите.

За място на финала Габриела и Стефани ще играят с китайките Шу Сян Чжан и Ю Чжън.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button