Регион

Откриха бойни патрони и злато в чорапи при проверки на Капитан Андреево

50-годишен мъж с българско и турско гражданство е обвинен за контрабандата на 50 бойни патрона през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от прокуратурата.

На 17 март той е пристигнал на пункта от Турция с лек автомобил. При щателна митническа проверка във фабрична кухина в багажника са намерени укрити в чорапи две картонени кутии с патроните. На мъжа е наложена парична гаранция в размер на 2 000 лв. и забрана за напускане на страната, освен с разрешение на Окръжна прокуратура – Хасково.

Същият ден на пункта от Турция влязъл товарен автомобил с чужда регистрация. Колата пътувала за Англия. По метода „анализ на риска“ превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка. При нея нарушения не били констатирани. При последвалия личен преглед на водача митничарите открили 6 пакета, които били укрити в дрехите му – 4 в хастара на якето и по 1 в чорапите. В тях били укрити 938,28 грама златни накити – пръстени, медальони, синджири, колиета, обеци и гривни. Според експертизата на вещото лице откритите изделия били от 14-каратово злато и са на обща стойност 86 321 лева.

Контрабандните златни накити са задържани. На 45-годишния турски гражданин е повдигнато обвинение, като му е наложена парична гаранция в размер на 5 000 лв. и забрана за напускане на страната, освен с разрешение на прокуратурата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button