Хасково

Два пункта за регистрация за временна закрила на украинци в Хасковска област

Два пункта са разкрити в Хасковска област за регистрация за временна закрила на бягащи от войната украинци.

Единият е в Хасково на булевард „България“ 85 в Районния щаб на полицията, а другият е в Свиленград на улица „Крайречна“ 2 в Районното полицейско управление. Те са отворени от понеделник до петък от 8:30 до 12 часа и от 13 до 17:30 часа.

Пунктовете в страната са над 20. У нас са влезли над 100 000 украинци, като от тях близо 50 000 са останали в България. До момента 1 500 имат временна закрила, регистрирани са около 700 души, потърсили международна закрила и още толкова са входираните в Държавната агенция за бежанците молби, съобщават от правителството. По последна информация украинците на територията на Хасковска област са малко над 200.

Над 25 000 души вече са получили подслон при условията на одобрената от правителството програма за 40 лева на ден. В Националния туристически регистър са заявени 99 места за настаняване по програмата, капацитетът им е близо 21 000 легла. Информация за търсещите подслон и закрила може да се получи ТУК.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button