Любопитно

Колите на „Гугъл“ отново ще снимат в Хасковска област

Автомобилите на Google Street View се завръщат по българските пътища тази пролет. Обиколката ще стартира на 24 март, съобщават от компанията.

През следващите дни те ще тръгнат на път, посещавайки много градове и маршрути из цялата страна. Сред тях са Хасково, Харманли и Свиленград. Целта е да се актуализират Google Street View изображенията на градове, пътища и магистрали в Google Maps.

Street View показва 360-градусови изображения на улици, както и природни и културни забележителности. Първите кадри от пътищата на България бяха заснети през 2012 г., а услугата стартира малко по-късно през март 2013 г. Повечето български градове, както и редица архитектурно-музейни резервати, национални и градски паркове и много от природните ни забележителности са достъпни за разглеждане благодарение на Google Street View. Постоянно променящата се с течение на времето инфраструктура не само в градовете, но и между тях е причината Google редовно да актуализира изображенията, за да помогне на потребителите да се ориентират още по-добре при посещение на различни дестинации.

От Google посочват, че обръщат сериозно внимание на защитата на личните данни. По тази причина преди публикуването на събраните изображения те се обработват със специална технология, която размазва лицата на хората и регистрационните номера на автомобилите, така че те да не могат да бъдат идентифицирани и по този начин тяхната поверителност е защитена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button