Спорт

Хасковски футболен клуб с молба за равен достъп до новия терен на стадион „Младост“

Искане за нормално ползване на стадион „Младост“ за тренировки и състезания отправиха до кмета на Община Хасково от Футболен клуб „Хасково 1957“, представляван от Илиан Киряков. Копие на молбата е изпратена до БФС – София и медиите в Хасково, като са приложени 71 подписа на родители.

В молбата се казва, че в клуба тренират 80 деца, които много харесват новия терен на стадион „Младост“. Според клуба обаче нямало равнопоставеност между всички детски футболни школи, а по неясни критерии имало преимущество за определени. От „Хасково 1957“ искат да имат възможност да тренират при равни условия с другите клубове, като в противен случай се опасяват, че ще изгубят децата, или ще трябва да тренират на паркинга пред общината.

Според клуба под равнопоставеност следва да се разбира определянето на график за ползване между всички школи, в който да се отчита, че децата посещават детска градина и училище и е невъзможно да тренират сутрин или на обяд. „Предоставянето на часове преди обяд или в ранния следобед е равносилно на отказ, тъй като децата няма как да се отклонят от учебните си занимания“, се казва още в молбата, в която се предупреждава, че недоволството на родителите от тази несправедливост е на път да ескалира.

Кметът Станислав Дечев коментира пред Haskovo.info, че наскоро е имал среща с всички представители на футболните клубове и БФС – Хасково. Той ги е призовал да се разберат помежду си в името на това всички деца да могат да тренират на новия терен. Градоначалникът дори е изразил готовност да даде ключовете за игрищата в кварталите „Бадема“ и „Орфей“, но от клуба на Киряков отказали, защото те не отговаряли на изискванията. Дечев посочи, че е успял да издейства от БФС най-хубавите 7 часа за тренировки на децата от хасковските клубове.

От офиса на футболния съюз в Хасково заявиха, че деца на „Хасково 1957“ и сега тренират три пъти седмично на стадиона. От БФС – Хасково допълниха, че теренът с приоритет се ползва от млади футболисти, които участват в първенства с класиране, като изразиха надежда, че ще се постигне разбирателство, още повече, че денят расте и ще има повече време за тренировки.

6 коментара

  1. Искаме равен достъп до таксите които въпросният „треньор“ събира и си прибира в джоба.

    1. Стани „треньорка“, тренирай футболисти и прибирай и ти.Аман от хора дето гледат в канчето на другите!

  2. Илиан да си ходи на помощните за 10 години нито едно дете не е изкарал в холям отбор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button