Спорт

Григор грабна титлата в Шербур

Григор Димитров, архивХасковлията Григор Димитров спечели днес първия си турнир за годината и десети в своята кариера. 19-годишният ни талант грабна титлата на чалънджъра във френския град Шербур с награден фонд 42 500 евро като отстрани на финала с 6:2, 7:6 /4/ представителя на  домакините Никола Маю.

Така Димитров си върна на французина за загубата на чалънджъра в Орлеан миналата есен, когато Маю успя да измъкне титлата във финалния сблъсък.

Победата на турнира в Шербур донесе на първата ни ракета 90 точки за световната ранглиста, в която в момента е №78, както и 6 150 евро от наградния фонд. Това бе четвърта титла от чалънджър в кариерата на най-добрия ни тенисист след трите титли, които спечели миналата година на турнири от същата серия.

Следващата седмица Григор е подал заявка за чалънджъра в Сараево с награден фонд 30 000 евро, където отново е поставен под № 1 в основната схема. Хасковлията обаче изтегли тежък жребий, тъй като в първия кръг ще срещне опитния словак Карол Бек, който е бивш №36 в света и има куп престижни победи над тенисисти от елита.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
06.03.2011 22:00 22:00

Браво на Гришо, прославя Хасково по света, докато тук на управниците не им пука за спорта, те строят новия си свят.

didi
didi
07.03.2011 7:44 7:44

bravo grisho! uspeh v saraevo!!!

Back to top button