Хасково

Хасковлии оцеляха по чудо след рухването на част от къща

Част от къща е рухнала снощи на улица „Байкал“ №8 в Хасково.

Инцидентът е станал около 21 часа, когато семейството на Росен Русинов щяло да вечеря. Изведнъж се чул силен пукот от тухлените стени, които рухнали.

Къща

За щастие при инцидента няма пострадали хора. Семейството на Росен веднага взело най-необходимите дрехи и вещи и напуснало опасната къща, като отишло в дома на свои роднини в Хасково.

До самата къща се извършват изкопни работи за строителството на жилищна сграда. Съседи предполагат, че са засегнати темелите на рухналата къща, което предстои да бъде изяснено при разговори със строителната фирма „Монолит“. Собственикът е получил уверение от фирмата, че ще бъде обезщетен.

Утре комисия от Община Хасково ще направи проверка и ще даде предписание дали къщата може да бъде ползвана или ще трябва да бъде съборена. Според собственика на парцела, където се строи, всички изисквания били спазени.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ivan
Ivan
27.03.2022 13:45 13:45

Багериста, багериста…. По-добре да бяга с триста….

SDM
SDM
27.03.2022 21:54 21:54

Само като гледам рухналата стената , няма да питам за строителните и книжа . И една прокопана канавка покрай стената би довела до същия резултат . За съжаление ще го отнесе строителя на новата сграда .

Случаен строителен инженер
Случаен строителен инженер
27.03.2022 23:13 23:13
Отговор до  SDM

Защо да е за съжаление? Трябва да го съжаляваме , че не разбира от строителство, а го практикува ли? Най-много строителя е виновен, не е само той, но багера е под негово ръководство

Али Баба
Али Баба
28.03.2022 10:55 10:55

Проектантът конструктор кой е? Той има върховна заслуга за станалото.

Back to top button