Хасково

И билетчето за тролеите в Хасково поскъпва от 4 април

Билетчето за тролеите в Хасково поскъпва с 20 стотинки от 4 април и става 1 лв., съобщават от общината.

Новата цена се налага заради поскъпването на тока, горивата, консумативите и растящата инфлация. Цената на абонаментните карти остава непроменена. От Тролейбусен транспорт уточняват, че цената на билета не е актуализирана от 10 г.

Както Haskovo.info писа, от 1 април с 30% се вдига цената на билета на градските автобуси в Хасково. Вместо 1 лев билетът вече ще струва 1,30. Това се отнася за четирите линии в рамките на града. Билетът за двете междуградски автобусни линии – до Въгларово и до Стамболийски от 2 лева се повишава на 2.60. Без промяна на този етап остават месечните карти. Работническата е на цена 40 лева, а ученическата и пенсионерската са по 25 лева.

Причините за поскъпването са високите цени на горивата, частите и консумативите на превозните средства. Цената на билета не е променяна от 2007 година.

Билетчето за градските автобуси в Хасково поскъпва от 1 април не на шега

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button