Регион

Акция на Капитан Андреево, 4 служби проверяват фитосанитарния контрол

Късно вчера, ден след посещението на премиера Кирил Петков на граничния пункт „Капитан Андреево“, 4 служби са започнали проверка на дейността на фитосанитарния контрол на турската граница. На място са пристигнали представители на БАБХ, НАП, ДАНС и МВР, научи Haskovo.info.

Обект на проверките са всички дейности, свързани с контрола на вноса на храни, като инспекциите продължават и днес. Основно се преглежда документацията, фискалните измерения на работата и цялостната дейност, както на служителите на Агенцията по храните, така и на частната лаборатория, която анализира взетите проби от внесените в страната плодове и зеленчуци.

Формален повод за проверките са сключени договори за наем на помещения на БАБХ на територията на граничния пункт. Резултатите от проверките се очакват през следващата седмица.

След посещението си в петък Кирил Петков заяви, че единственият начин продукцията на българските производители да бъде запазена от нерегламентиран внос е да има работещ механизъм на границата за спиране на продукти, които не отговарят на изискванията за качество и безопасност на ЕС и на България.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ст.
Ст.
03.04.2022 15:18 15:18

Фитосанитарния контрол повече от 10г. е даден от правителството на мутрата на бандитите.Управлява се от един арменец.Той прави на границата каквото си поиска,държи като фитото така и залатния гьол. Краде колкото може после връща ресто на мутрата. Сега трябва да го смачкат.

|ПЕЙКО НЕВИНЕН!
|ПЕЙКО НЕВИНЕН!
03.04.2022 18:25 18:25

иде време разделно!И кашоните няма да те изперат!!!!!!!

Back to top button