Регион

Премахват незаконни постройки в Свиленград

Акция по премахване на незаконни постройки е проведена днес в Свиленград, съобщават от общината.

Тя е ръководена от архитект Атанас Киризиев с участието на общинското предприятие „Благоустрояване и озеленяване“ и представители на МВР, РЗИ, EVN, ВиК. Общината се е задействала по сигнали и жалби на граждани, съгласно Закона за устройство на територията за сгради пета и шеста категория.

Незаконни постройки

Постройките са общо 8, намират се в местност „Мумнево“, над квартал „Простор“ и са разположени върху земеделски земи на частни собственици и общински път.

Това е поредна акция на общината и от 2009 г. насам са премахвани периодично незаконни постройки. „Няма да правим компромис при спазването на закона. Дали сме достатъчно дълъг срок за доброволно премахване, като още миналата година изпратихме предупредителни писма. Ако има хора, които обитават постройките, те трябва да се върнат по адресните си регистрации. Всички имат лични карти и повечето са от други населени места.“, заявява кметът арх. Анастас Карчев.

В акцията днес са съборени три постройки, две са били премахнати по-рано доброволно, остават три, които са в предупредителен срок.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button