Регион

Купуват нова апаратура и 50 легла за болницата в Димитровград

Нова апаратура и 50 механични болнични легла ще бъдат закупени за МБАЛ „Света Екатерина“ в Димитровград, съобщават от общината.

От кметството получават допълнително 473 110 евро по проекта „Интелигентна медицина“, който се реализира по програмата за сътрудничество между България и Гърция. Освен леглата през следващите 12 месеца ще бъдат закупени парно-вакуумен стерилизатор, както и оборудване и система за окомплектоване на болничната лаборатория. Целта е да се модернизира болницата, да се намалят разходите за ток и да се подобри здравеопазването, допълват от общината.

От 2017 г. досега по проекта бяха закупени рентгенов апарат за болницата, медицински фургон с модерна апаратура, с който се извършват прегледи по селата. Одобрени са за закупуване още мобилен дигитален рентген, дихателни респираторни апарати, пациентски монитори за непрекъснато наблюдение на ключови жизнени параметри, оборудване за очни прегледи, оборудване за дезинфекция на помещенията в болницата и лек автомобил. Община Димитровград е водещ партньор и финансирането за нея е 1 384 543 евро.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button