Хасково

С 3 млн. лв. подменят водопроводи по 9 улици в „Болярово“

Обществена поръчка за реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа в хасковския квартал „Болярово“ обявиха от общината.

Това е първи етап на работата и включва проектиране, упражняване на авторски надзор и същинския ремонт. По улиците „Хан Тервел“, „Хан Кардам“, „Драва Соболч“, „Страцин“, „Петър Янев“, „Бисер“, „Панайот Хитов“, „Александър Паскалев“, „Ралица“ е изградена канализационна мрежа и е въведена в експлоатация. Съществуващата водопроводна мрежа с етернитови тръбопроводи ф60, ф75 и ф80 е остаряла и компрометирана с чести аварии, съпроводени с множество разкопавания по пътната настилка.

За да бъде завършена цялостно техническата инфраструктура в участъка се предвижда реконструкция на съществуващата вътрешна водопроводна мрежа и привеждане на улиците в добро техническо и експлоатационно състояние. 2 690 метра е предвидената за подмяна водопроводна мрежа.

Част от улиците са с асфалтова настилка, която е разбита. Съществуващите бордюри са изкривени, потънали и без необходимата регула за отводняване на пътното платно. С проекта се предвижда цялостна реконструкция на улиците.

Прогнозната стойност на поръчката е 2 987 815 лв. без ДДС. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 5 май.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
07.04.2022 22:22 22:22

Браво!

Боляровец
Боляровец
08.04.2022 0:49 0:49

А докъде я докарахме с вторият етап от канализацията, за другите избори ще я оставяме?

Анонимен
Анонимен
08.04.2022 8:36 8:36
Отговор до  Боляровец

Доколкото разбрах, ще я правят и нея. Канализацията я спряха щото се пукаха много водопроводите. Сега като сменят тръбите за водата, ще довършат и канализацията, после асфалт и така. :)

Иван
Иван
12.04.2022 7:27 7:27

А хората от кв. Изгрев кучетата ги яли. Да си чакат там още 35 години за асфалт и канализация. Те не са граждани на Хасково, не плащат данъци на общината сигурно. Как пък един адекватен от общината не се появи са види състоянието на улиците, ей това вече е подигравка с хората от улиците Петрич и Панагюрище. Защо, от кого ги е страх, че ще се развали някой двор ли?

Back to top button