Спорт

Григор започна убедително в Монте Карло

Григор Димитров започна с експресна победа участието си на „Мастърс 1000“ турнира в Монте Карло, съобщават от федерацията по тенис.

В среща от първия кръг хасковлията водеше с 6:3, 2:0 и 40-0, при сервис на Басилашвили, когато грузинецът се отказа заради контузия. Двубоят продължи само 47 минути.

В първия си мач на клей за сезона Димитров се представи много добре. Българинът, полуфиналист в надпреварата през 2018 година, изигра отличен първи сет, в който реализира единствен пробив за 4:2, а в геймовете, в които сервираше, загуби само 1 точка от 21 разиграни. 30-годишният Димитров стартира с брейк и втората част, а при 2:0 гейма и 40:0 Басилашвили реши да прекрати участието си в двубоя.

Гришо заработи 39 070 евро и 45 точки за световната ранглиста, в която заема 28-ото място. Той очаква победителя от двубоя между сърбите Душан Лайович и Филип Краинович във втория кръг.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button