Любопитно

Хасковски ученици се включиха в „Походът на книгите“

Писателят Никола Райков се срещна днес с деца от хасковското училище „Шандор Петьофи“.

От ръководството на училището са го поканили и заради това, че той се изучава от учениците в 3 и 4 клас. Интересният разговор между автора на книги за деца и учениците беше в библиотеката в рамките на кампанията „Походът на книгите“.

Ученици

Това не е единствената проява в училището, посветена на инициативата. Сутринта директорът Антоанета Петрова чете книга на първокласници, а в сряда петокласници ще гостуват на детска градина „Слънце“.

Ученици

Асоциация „Българска книга“ организира за поредна година кампанията „Походът на книгите“ с основна цел да повишава и насърчава интереса на децата към четенето и книгите. Провеждат се различни инициативи, като една от тях е „Известни българи четат на деца“.

Единадесетото издание на кампанията се провежда с партньорството на Министерството на образованието и науката от 2 до 23 април.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button