Любопитно

Иванка Шекерова влиза в майсторския клас на актьора Димитър Маринов

Актрисата Иванка Шекерова от Драматично-куклен театър „Иван Димов“ в Хасково е избрана за участие в майсторския клас на Димитър Маринов, който е първият български актьор, качил се на сцената на Оскарите по време на 91-вата церемония през 2019 г. Тя бе класирана от журито на 8-ия фестивал на монодрамата „Соло акт“, състоял се в Габрово с подкрепата на Министерство на културата и общината.

Българският актьор, който се снима в Холивуд, лично е избрал габровския Драматичен театър „Рачо Стоянов“ и фестивала „Соло акт“, за да дари специалната награда – две места за участници в майсторския му клас, посочват от театъра. С този жест той оценява и насърчава усилията на извънстолични културни институти, които създават конкурентни продукти с висока художествена стойност.

Експертното жури е отличило играта на Иванка Шекерова в моноспектакъла ѝ „Провинциални истории“ по разкази на Чудомир. Заедно с колегата си Ивелин Николов от Пловдив талантливата актриса ще влезе в софийската „Актьорска академия за екранни изкуства“ на Маринов тази есен. Успоредно с обучението ще бъде представена американската система за подготовка на актьори за кино, телевизия и реклами.

Участието на двамата млади актьори се поема с пълна стипендия от Димитър Маринов и със съдействието на Съюза на артистите в България.

За мен това е много приятна изненада и награда, една възможност за поглед към актьорската работа зад океана, каза Шекерова.

Моноспектакълът „Провинциални истории“ се приема с овации, научи Haskovo.info. На 3 май той ще бъде представен в столичния театър „Сълза и смях“. На 29 май хуморът на Чудомир в творческата интерпретация на Шекерова ще завладее публиката в Дъблин, Ирландия. Представлението фигурира и в културния афиш на Пловдив за месец юни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button