Хасково

Хасковски земеделци на протест, искат оставката на министър Найденов

Тенчо Тенчев

Тенчо Тенчев

Протест за понеделник са насрочили зърнопроизводители от Хасково и региона, съобщи председателят Тенчо Тенчев. Уведомление за протеста е внесено в деловодството на община Хасково. Посоченият в него маршрут е Химмаш, бул. „Раковски“, паркинг „Клокотница“. В него ще се включат над 120 тежки машини – трактори и комбайни, уточни Тенчев, началото е в 10 ч.

Недоволството си зърнопроизводителите изразиха още в края на януари. Сега обаче те ще настояват за оставката на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов с протестни действия.

„Исканията ни от меморандума с Министерството от миналата година не са изпълнени“, заяви Тенчев. Основните от тях са изплащане на националните и европейски субсидии до 15-ти март на всички земеделци, както и приспадането на акциза на горивата за тях. Земеделските производители ще настояват за отреагиране на исканията им възможно най-бързо, съобщи Тенчев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
смочевски
смочевски
17.03.2011 15:45 15:45

стига с тия дивотии измислете нещо по остро по резултатно

az
az
17.03.2011 16:19 16:19

i az 6te protestiram s vas,za oblaganeto na subsidiata s danak.Na tez koito im otpusnaha pomo6tite v 2009 niama danak,pak na tezi kadeto minaha 2010-ianuari,ima danak,a programata e edna i sa6ta i za ednite i za drugite,ama nie 6te pla6tame,a drugite ne deto minaha kraia na 2009 ne e 4esno niakak si nali……………

???????????
???????????
19.03.2011 13:42 13:42

1. Плановите теренни проверки на общинските служби си се правят – , правени и септември, и юни за така наречения „допустим слой“, но не са отразени и затова сега се налага пак да се юрка народа по теренни проверки и да се харчат пари и нерви.Как ти звучи – експерти от ТИ на Пловдив и Ямбол на помощ на Видин???? Извинявай, ама тая помощ май много солена на данъкоплатеца ще му излезе!!!!!
2. Читавите и почтени хора е добре да помислят малко повече, ако искат наистина да се върши работа. Защото ако от 2007 година насам всички проверки, направени от ТИ на парцели за подпомагане, се отразяваха върху базата за чертане за следващата година /говоря за СЕПП/, и ако всички проверки, даже и правените от ОСЗ проверки на допустим слой,бяха направени с GPS, сега ние с вас нямаше да пишем глупости и да вдигаме кръвно, а щяхме да си празнуваме като нормални хора петък вечер…
3. И по принцип този „допустим слой“, който Калина Илиева така охотно ни го разясняваше, е една гoоляма простотия! Не може „слой“ да е съставен от „парчета“ – проверявани парцели, заявявани преди, а там, където няма заявявани за подпомагане – дупка!!
Щом е „допустим“ и е „слой“, това трябва да означава, че изцяло физическия блок може да се обработва и човек след като си е обработил нивата, спокойно да може да си я декларира за подпомагане. А не като сега – отиваш да я заявиш – Първо не можеш да я намериш, защото няма видимост, а снимките са стари. Някак си я чертаеш, обаче се оказва, че не е в допустим за подпомагане слой. После през юни месец се оказва, че си се начертал върху съседа, и въпреки, че изобщо нямате спор, има реална опасност да отпаднете и двамата, че и да ви глобят. И накрая някой заблуден експерт от ОСЗ не може да се ориентира на терена /без Джипиес е, и това е нормално!/, и оставаш даже и длъжник към Фонда!!!!! Е ТОВА Е НАШАТА СКАПАНА СИСТЕМА!

iuy
iuy
21.03.2011 11:55 11:55

naidenov da si hodi toq tapak

iuy
iuy
21.03.2011 11:58 11:58

i vsi4ki kato nego koito se barkat na vsqkade kadeto ne e tqhna rabota

dar
dar
21.03.2011 12:01 12:01

darjava ta da podpomomogne selskoto stopansvo ina4e ste zagubi

Back to top button