Любопитно

Нов алманах представи сатирика д-р Мирчев

Д-р Драгомир Мирчев е сред авторите в новия алманах „Нова българска литература. Хумор и сатира 2022“. Алманасите се издават по инициатива на столична фондация, която представя съвременните български автори пред читателската аудитория.

Ето как издателите се обръщат към читателя: „Ако нямате причина да се усмихвате, а от огледалото ви гледа едно неразознаваемо и посърнало лице, време е да прочетете за седма година най-забавните истории на страниците на алманаха“.

Книга

Подбраните от д-р Мирчев кратки строфи са обединени под заглавието „Житейски наръчник“. От реверанс на реверанс/ напипа златния си шанс“, е написал сатирикът. Друг кариерист „постигна бащините си завети/ с поклони и рушвети“. А ето и съдба на друг житейски полюс: „Той не беше просто кон, а АТ!/и живота му превърнаха във АД“.

Сатирата заема достойно място в творчеството на д-р Мирчев, което се простира в областта на литературата, музиката, изобразителното изкуство. Три от петте му книги, за които Haskovo.info е писал, са сатирични. Негови творби са публикувани в антологии, сборници, списания, превеждан е на полски, сръбски, украински и други езици. Сред многото му награди е и почетният медал на Съюза на независимите български писатели.

Виртуалната премиера на новия алманах вече се състоя. Повече от всякога имаме нужда от усмивки, казват читатели.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button