Хасково

Румен Радев сънувал, че държи реч в Хасково в навечерието на юбилея на ПМГ – ВИДЕО

Президентът Румен Радев участва в тържественото честване на 50-годишнината на хасковската ПМГ „Акад. Боян Петканчин“.

В речта си пред пълния салон на читалище „Заря“ държавният глава призна, че досега е произнасял много речи на различни места, като се започне от най-високата трибуна на ООН, но никога не е сънувал, че държи реч. След като получил покана за юбилея на ПМГ, която е завършил със златен медал през 1982 г., обаче на него му се присънило, че застава тук пред своите учители, учениците и обществеността на Хасково и държи реч. „Може би за мен и моите съученици, за всички възпитаници на гимназията, това е едно своеобразно завръщане към себе си. За нас всичко започва от тук, нашето осъзнаване като личност, нашето възприемане на света, мисли и идеи за България, изобщо ние като граждани и като хора, всичко започва от тази гимназия“, каза Румен Радев.

По неговите думи възрожденският дух, всеотдайността и любовта на учителите остава непроменено. „И това е ключът към успеха на тази прекрасна гимназия. Дълбок поклон пред нашите учители“, допълни президентът. Той изрази убедеността си в успеха и на сегашните ученици: „Слушайте, вярвайте, следвайте вашите учители, те ви водят по пътя на успеха, те са пистата, от която вие ще излетите“.

Румен Радев връчи плакет на президента на ПМГ за цялостен принос към образованието и възпитанието на поколения ученици и за внедряване на добри и иновативни практики в областта на природните науки и нейното активно участие във формиране на облика на съвременното образование в страната. От името на колектива на гимназията директорът Гергана Петрова връчи на Румен Радев юбилеен плакет, изработен от училището по случай 50-годишнината с посланието от Акад. Боян Петканчин: „Който носи в себе си някакво дарование сам ще намери начин да го изяви“.

Заместник-министърът на образованието Мария Гайдарова прочете поздравителен адрес от министър акад. Николай Денков.

Първият директор Дойчо Кръстев припомни как е започнала гимназията с голям ентусиазъм с 12 млади учители, дошли направо от студентските скамейки и с по 100 ученици в 8 и 9 клас. Той заяви, че се гордее с гимназията и пожела да се множат успехите й.

Вечерта продължи с празничен концерт на талантливите ученици на гимназията.

Откриха STEM център за 50 г. ПМГ, очакват президента на вечерния концерт

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Z
Z
21.04.2022 20:58 20:58

БОКЛУК,не сънува ли че не си дал отговор на ПУТИН за поканата му за празника на победата на 9 май?

Анонимен
Анонимен
22.04.2022 12:23 12:23
Отговор до  Z

по-спокойно бе маняк

ДРУГ
ДРУГ
22.04.2022 21:04 21:04
Отговор до  Анонимен

А ти „НЕМАНЯК“попитай го на чии разноски е дошъл ,на лични ли или на твои и мой…?

Анонимен
Анонимен
27.04.2022 6:32 6:32
Отговор до  ДРУГ

Скрий си го отзад чакал

x_X
x_X
23.04.2022 21:53 21:53

На Радев му порасна работата и взе да намирисва. Свърши добра работа срещу тиквалъка (герб, дпс), но сега сякаш работи заедно с партията майка бкп за по-голямото зло – русия, т.е. против свободна България.

Има късмет, че президентските избори бяха преди войната в Украйна. С неговото поведение сега, нямаше как да спечели. Нека не забравя откъде е тръгнал и че никой не се интересува какво сънува денем или нощем.

Ужас
Ужас
26.04.2022 9:43 9:43

Директорката е срам за ПМГ

Мани
Мани
27.04.2022 6:40 6:40

Тоя пък горе кво разправя, ‘на чий разноски бил дошъл’, абе, Фончо, скъпите ти данъчета на теб ти взеха. Сякаш това ти е проблема в живота, нали, все някои деуг виновен, а ти видиш ли си идеален, ама тънеш в мизерия всъщност и не свързваш двата края, интелект в размерите на стайна температура.

Нищо не значиш ти. Бедни и злобни сте и само такива останаха в Хасково, мрънкачи.

Хубаво ви го каза ‘Маняка’ горе.

Back to top button