Любопитно

Подредиха фотоизложба в парк „Ямача“ за Деня на Земята

Фотоизложбата „Натура 2000 – най-доброто от природата на България и Европа“ е подредена край стадион „Хасково“ в парк „Ямача“ за Световния ден на Земята – 22 април и Великденските празници, съобщи Ангел Бондов от фейсбук групата „Хасково, дерзай!“.

Експозицията на открито може да бъде разгледана до 3 юни. Изложбените пана са поставени в две редици, от външната страна на оградата на стадиона, в близост до входовете към сектори А и В.

Фотографиите показват Европейската екологична мрежа Натура 2000 в нейната същност – спиращи дъха гледки, впечатляващи скални образувания и езера, красиви и интересни растения и животни.

В изложбата присъстват и едни от най-чувствителните природни местности, обект на застрояване и нездрав инвестиционен интерес – нещо, което застрашава и парк „Ямача“, и което е една от причините паркът да бъде избран като място за изложбата, казват организаторите.

Изложбата е дело на Българска Фондация Биоразнообразие, които я предоставиха безвъзмездно и направиха възможно нейното разглеждане в Хасково. Представени са редица фотографии на автори от региона – Стефан Аврамов от Хасково и Богдан Боев от Димитровград. Останалите фотографии са дело на Александър Иванов, Никол Недевска, Петко Цветков и Ангел Ашимов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button