Хасково

Майка на четири деца стана приемен родител

Дарина Димитрова

Дарина Димитрова

Дарина Димитрова е вторият приемен родител в общината,  научи  Haskovo.info. Шефката на отдел „Закрила на детето“ към Социално подпомагане Зара Костадинова потвърди новината.

Дарина е на 47 години и е майка на 4-ма сина. Най-големият е на 26 години, а най-малкият – на 6. Завършила е средното си образование в Смолян със специалност „Металопластика и бижутерия“. Работила е като художник в „Яница“ – Елхово.

За платената приемна грижа хасковлийката разбрала миналата година, когато останала без работа. „На среща в Бюрото по труда ни разясниха какво представлява приемната грижа. Идеята ми хареса. Отгледала съм 4 деца и знам, че семейството и обичта са най-важни за малките и затова реших да се включва в инициативата“, разказа Дарина.

Тя подала документи през септември миналата година. Последвали няколко интервюта, посещения вкъщи от социалните служители и завършване на курс за приемен родител. През февруари Дарина получава одобрение и се запознава с 5-годишно момиченце от дом „Надежда“.

„Желанието ми беше детето, за което ще се грижа, да е на възрастта на най-малкия ми син, за да могат да израснат заедно“, коментира Дарина. Още при първата си среща тя и момиченцето се харесали взаимно. Оттогава малката я нарича „мамо“ по свое желание. 5-годишната възпитаничка на дом „Надежда“ вече живее в къщата на Дарина и свиква малко по малко с новата обстановка.

„Най-интересна й е техниката. През цялото време светва и изгася лампите, играе си с дистанционното на телевизора, разучава мобилните телефони и отваря и затваря хладилника„, сподели с усмивка Дарина. Тя бе категорична, че е крайно време да се обърне повече внимание на децата в домовете, а хората да спрат да говорят за приемните родители като за нещо странно. „Не е добре децата да растат в институция, защото така те се отчуждават. Приемната грижа им помага да израснат в нормални семейства“, каза в заключение новата приемна майка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
22.03.2011 14:07 14:07

Браво на жената…

Анонимен
Анонимен
22.03.2011 14:08 14:08

АДМИРАЦИИ ЗА ДАРИНА ДИМИТРОВА!!!
ДАЙ БОЖЕ ПОВЕЧЕ ТАКИВА БЪЛГАРКИ!!!

Анонимен
Анонимен
22.03.2011 14:26 14:26

има държави в които няма такива домове….но появили се изоставено дете по една или друга причина то веднага се настанява до поредното чакащо семейство за него……….БРАВО НА ТАЗИ ЖЕНА

NEZABRAVIMA
NEZABRAVIMA
22.03.2011 15:26 15:26

BRAVO NA TAQ JENA :)))))))

абв
абв
22.03.2011 19:10 19:10

Браво и на социалните работници, които работят няколко месеца, за да се случи това и ще продължават да работят с приемното семейство занапред

Back to top button