Хасково

Залесиха 50 дръвчета в Алея „Южна пролет“ на Кенана

50 дръвчета атласки кедър бяха залесени сутринта в Алея „Южна пролет“ в хасковския парк „Кенана“.

Фиданките бяха засадени основно от участници в тазгодишния национален конкурс за дебютна литература „Южна пролет“, който беше открит вчера. В залесяването се включи кметът Станислав Дечев със своя екип.

Градоначалникът припомни, че преди години в парка е имало подобна алея и сега тя се възстановява. Фиданките са 50 за 50-годишнината на „Южна пролет“. Всяка година ще се засажда по още едно дръвче. Кметът добави, че за всяка книга трябва и хартия, като призова хората да пазят природата.

АлеяВ 10 часа в Детския отдел на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ е срещата с Александра Георгиева, която е автор на поредицата за деца „Агата“. Час по-късно в читалня №1 е срещата-разговор на дебютантите с журито на конкурса. В 14:30 часа е предвидена туристическа обиколка на Хасково.

 

В 16:30 часа в читалня №1 на библиотеката Вал Стоева ще представи „Да отгледаш читател. Наръчник за родители“ от Алисън Дейвид. От 17:30 часа в театъра Мира Добрева ще представи „Столетниците – благословия или орисия“. „Поетически двубой“ с автор и водещ Петър Чухов започва от 19 часа в театъра. В творческата вечер ще участват музиканти от школа „Манол Иванов“ към хасковското ОНЧ „Заря – 1858“: Атина Нико – пиано, Джон Ха Парк – цигулка, Никола Кръстев – китара, Мартин Иванов – китара, Николай Златков – акордеон.

Виолета Кунева и Кънчо Атанасов запалиха огъня на „Южна пролет“

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Манго Джери
Манго Джери
28.04.2022 11:16 11:16

Палми трябваше да има къде да скачат шебеците .

Анатимангал
Анатимангал
29.04.2022 20:10 20:10

А от другият край дървената мафия и църните танганайци секат.

Back to top button