Хасково

Утвърдиха план-приема със 78 паралелки в 8 клас в Хасковска област

Държавният план-прием в 8 клас в Хасковска област вече е утвърден от Министерството на образованието и науката, съобщават от Регионалното управление на образованието.

Паралелките в 8 клас са общо 78. Тази година има 8 дуални паралелки. Учениците в тях ще имат стажове по професията си в предприятия. 5 от дуалните паралелки са в димитровградската Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“. Професиите са Машинен техник, Електротехник, Техник по автоматизация, Консултант козметични, парфюмерийни, биологични продукти и битова химия, както и Готвач.

Дуална паралелка за Техник в лозаровинарството има в свиленградската Професионална гимназия по селско стопанство и икономика „Христо Ботев“, Оператор в производството на облекло в хасковската Професионална гимназия по лека промишленост „Райна Княгиня“ и Електротехник в Професионалната гимназия по механоелектротехника „Стойчо и Кица Марчеви“.

Тази година за пръв път има и две задочни паралелки. Едната е в хасковската ПГЛП „Райна Княгиня“ – Производство на облекло от текстил, а другата е в СУ „Димитър Маджаров“ в Маджарово – Автотранспортна техника. Местата в тях са по 35.

Прием

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button