Спорт

Сестри Стоеви са финалистки на Европейското в Мадрид

Двукратните европейски шампионки Габриела и Стефани Стоеви се класираха за финала на двойки жени на Европейското първенство по бадминтон в испанската столица Мадрид, съобщават от федерацията.

Поставените под номер 1️ в схемата хасковлийки победиха представителките на Дания Амалия Магелунд и Фрея Равн с 21:11, 21:12 за 33 минути. Сестрите поведоха с 12:4 в първия гейм, а във втората част след 9:7 направиха силна серия и без проблеми стигнаха до крайния успех.

Стоеви се борят за трета титла на Стария континент след 2018 и 2021 година. На финала утре те ще играят за златните медали срещу четвъртите в схемата германки Линда Ефлер и Изабел Лохау, които елиминираха в драматичен мач номер 2️ Майкен Фруергаард и Сара Тигесен (Дания) с 20:22, 21:15, 22:20 за 1:20 час.

Преди около месец българките победиха Ефлер и Лохау на финала на турнира по бадминтон от сериите „World Tour Super 300“ в Базел (Швейцария) с награден фонд 180 000 щатски долара.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button