Спорт

Полагат меката настилка на пистата на стадион „Младост“

Започна полагането на меката настилка на лекоатлетическата писта на стадион „Младост“ в Хасково.

Новата спортна настилка ще е на полиуретанова основа – сандвич система. Сега се полагат така наречените гумени стружки, получени от рециклирането на стари автомобилни гуми. Те са примесени с лепило и се полагат със специална машина върху асфалтовата настилка на пистата. Тя ще има още два слоя.

Haskovo.info припомня, че през февруари от общината обявиха, че са наложили санкция на фирмата, която не е завършил последния етап на пистата и не е монтирала меката настилка. Срокът беше удължен, като се изчакваха подходящи метеорологични условия. Сега работата няма да бъде прекъсвана ако времето позволява.

Писта

Настилката трябва да е с дебелина 15 мм и да притежава валиден сертификат от IAAF. Тя ще е водонепропусклива, саморазливна, безфугова и шпайкоустойчива. Предвижда се настилката да е с червен цвят.

По-рано от общината обявиха, че след завършването на пистата ще бъдат разписани правила за ползването на стадиона. Теренът е на БФС и ще се използва за развитието на детско-юношеския футбол. През деня лекоатлетическият клуб ще тренира на пистата, а след 17 часа ще могат да спортуват и граждани, но без да се карат тротинетки или детски колички.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасково
Хасково
01.05.2022 19:04 19:04

Биваше да изчака общината с новата настилка докато свърши патакламата , че ако дойдат руснаците ще я откраднат и нея!

x_X
x_X
01.05.2022 19:33 19:33
Отговор до  Хасково

Едва ли ще я гепят, ама 2-3 високоточкиви бомби може да изяде. Болницата е наблизо, та като нищо покрай нея.
Освен това, на бяла техника налитат основно, гледам. По-скоро вратите на стадиона са застрашени, може би и лампите покрай пистата.

Back to top button