Регион

Военни колони ще преминат през Хасковско за голямо учение на Корен

Тактическо учение с бойни стрелби „Стоманен щит – 22“ ще се проведе от 16 до 20 май на учебен полигон „Корен“ край Хасково, съобщават от министерството на отбраната.

В него ще участват над 960 военнослужещи с близо 270 броя бойна и специална техника от 4-и артилерийски полк, 2-а механизирана бригада, 61-а механизирана бригада, 101-и алпийски полк, 55-и инженерен полк, 110-и логистичен полк, 59-и батальон за ЯХБЗ и Е, 78-и батальон за осигуряване и учебен полигон „Корен“. Темата на учението е „Участие на артилерийския полк като група за обща огнева поддръжка в отбранителна операция в състава на Сухопътния компонент“.

На 10, 12, 14 и 16 май от пунктовете за постоянна дислокация до учебен полигон „Корен“ по националната пътна инфраструктура ще се придвижват военни с техника. Военна полиция ще съпровожда колоните.

На 9 и 10 май по пътната и жп инфраструктура ще се придвижват военни колони на 61-а механизирана бригада до учебен полигон „Ново село“. Придвижването се извършва във връзка с провеждането на сертификационни учения на формирования от състава на бригадата в периода от 11 до 20 май.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Стоименов
Стоименов
10.05.2022 9:38 9:38

Нещо много се милитаризираме, дали просто Кирчо не смята да ни хвърли срещу руската мечка.
Би било пагубно за България!

коко
коко
10.05.2022 10:00 10:00

изтровиха цялата местност около полигона с тъпите си стрелби..къщите във всичките съседни села се пропукаха..да не говорим за пътя от Малево до Корен – пълен леш…ама на кого ли му пука…а за стреса на хората и децата да не говорим..нали сме гъзолизци на натовците..ама иначе кирчо и кокорчо ,че и руменчо ама много…мнооого мислим за народа си..пфууу

Back to top button