Регион

Спипаха собственик на кравеферма да заравя автомобилни гуми в земята

22 сигнала са приети по „Зеления телефон“ през април в Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково.

Сред тях са няколко за нерегламентирани сметища. Един е за собственик на кравеферма, който заравял гуми от камиони и леки автомобили в земята в димитровградското село Крепост. Експерт от РИОСВ е извършил проверка на място и е установил, че сигналът е основателен. Дадено е предписание на община Димитровград. Има и втори основателен сигнал за изхвърлено голямо количество отпадъци в Крепост.

Нерегламентирано сметище е констатирано и в хасковската вилна зона „Орфей“. Дадено е предписание на общината да го почисти. Незаконни сметища има още в хасковското село Конуш и до военния полигон в Ивайловград, като са дадени предписания на общините да ги почистят.

Няколко са сигналите за намерени птици в безпомощно състояние и запрашаване от ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград преди да бъде затворен от екоинспекцията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button