Спорт

Григор Димитров изпусна два мачбола и отстъпи на Циципас

Григор Димитров отпадна във втория кръг на турнира на червени кортове от сериите „Мастърс“ в италианската столица Рим с награден фонд 6 милиона евро, съобщават от федерацията по тенис.

Българинът изпусна два мачбола и отстъпи с 3-6, 7-5, 6-7(4) от номер 4 в схемата Стефанос Циципас (Гърция). Срещата продължи 2 часа и 39 минути.

Димитров има за какво да съжалява, че не постигна победата в този мач. Григор имаше два мачбола в третата решителна част при 5-4 и 6-5, но не успя да се възползва. Циципас започна силно мача и поведе с 3:0. Димитров имаше шанс да върне пробива в седмия гейм, но не се възползва и това се оказа решаващо за изхода на първия сет.

Във втората част Циципас реализира брейк за 4:3. Веднага след това Димитров отново стигна възможност да пробие, но пак не се възползва, а при равенство 40:40 той не успя да преодолее съперника на мрежата и в яда си счупи ракетата си. Това сякаш освободи напрежението и българинът заигра значително по-добре. При 5:4 Циципас сервираше за победата, но Димитров успя да стигне до брейк и то на нула, с което изравни. Хасковлията продължи отличната си серия и в последствие направи пълен обрат в сета, след като спечели 15 от последните 16 разигравания в него.

Григор преодоля критичен момент при 1:1 в третия сет, като спечели подаването си от изоставане с 0:40 с пет поредни точки. При 5:4 Димитров стигна до мачбол при сервис на Циципас, но съперникът успя да го отрази. При 6:5 Димитров отново имаше мачбол, но противникът пак се справи в сложната ситуация и вкара сета в решаващ тайбрек. В него гъркът поведе с 5:0 точки, българинът намали до 4:5, но с два поредни сервиса петият в света стигна до успеха.

Така Димитров беше елиминиран от Циципас в трети пореден турнир за по-малко от месец след 1:6, 4:6 в Барселона във втората половина на април и 3:6, 4:6 през миналата седмица в Мадрид. Григор все пак си осигури 45 точки за световната ранглиста, в която заема 20-ата позиция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button