Регион

Откриха злато за 670 000 лв. в тайник на автобус – ВИДЕО

Контрабандни златни накити за 669 704 лв. са открити при проверка на автобус на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от прокуратурата.

Вчера на пункта на път от Турция за България пристигнал автобус с чужда регистрация. По метода „анализ на риска“ превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка. В тайник зад акумулаторите митническите служители намерили 22 пакета, в които били укрити 1 702 златни изделия – пръстени, гривни, обеци, синджири, колиета и медальони. Според експертизата на вещото лице откритите изделия от жълт метал с общо тегло 7 279 грама са от 14-каратово злато. Контрабандните златни накити са задържани.

60-годишният турски шофьор е с обвинение от прокуратурата. Наложена му е гаранция в размер на 3 000 лв., както и забрана за напускане на страната.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button