Хасково

Ученици от Хасково и Димитровград с награди от национални конкурси

4 Б клас в ОУ „Св. Иван Рилски“ в Хасково с учител Йорданка Първанова е класиран на първо място в националното състезанието по четене с разбиране, организирано от образователна платформа. Първа награда има и за учениците от 1 Д клас в ОУ „Алеко Константинов“ в Димитровград с учител Боряна Петрова.

Над 2 500 деца и 300 паралелки участваха в онлайн надпреварата, която с подкрепата на регионалните управления на образованието насърчава учениците да четат. Най-активни бяха децата от 1 до 4 клас.

Мелихат Рами от ОУ „Алеко Константинов“ в Димитровград пък е сред призьорите на Националния конкурс „Рецептите на баба“ – за детска рисунка, литературна творба и автентична местна кулинарна рецепта. Организатор на проявата от Националния календар на МОН за изяви по интереси е фондация „Пазител на традицията“ с подкрепата на Националния дворец на децата. Повече от 1 500 участници от цялата страна са изпратили свои творби.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button