Хасково

Търсят фирма за ремонта на алеята на Кенана за близо 1 млн. лв.

Обществена поръчка за ремонт на настилката по пешеходната алея в лесопарк „Кенана“ обявиха от община Хасково. При обсъждането на новия бюджет кметът Станислав Дечев обяви, че предстои такъв ремонт.

Става въпрос за участъка от пътя за тенис кортовете до сухото езеро при бившето лятно кино. „Кенана“ е най-големият парк на територията на община Хасково. Основната му част е залесена с множество дървесни видове. Проектът на парка е дело на арх. Валентина Атанасова и арх. Джубелиева, като изграждането и оформянето му е в периода 1955 – 1970 година.

През „Кенана“ минава широка пешеходна алея, дълга около 2.5 км, която започва от началото на парка при Паметник на победата и свършва до езерото при лятното кино. През 2007 година с изграждането на скейтборд площадка е извършен ремонт в началото на алеята – в участъка от улица „Стара планина“ до пътя, водещ към Тенис комплекс „Хасково“. Останалата част от пешеходната алея, предмет на обществената поръчка, е изпълнена основно с асфалтова настилка, която е силно разрушена. Има наличие на пукнатини, слягания на асфалтовата настилка, лошо отводняване, нарушена равност на асфалтовата настилка, наличие на дупки и кръпки. Участъците, които са изпълнени с каменни плочи са изкривени и затревени. Бордюрите, оформящи алеите са потънали и с нарушена цялост, казват от общината.

Прогнозната стойност на поръчката е 916 666 лв. без ДДС. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 9 юни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
111
111
19.05.2022 11:23 11:23

Най-големият парк, без никаква поддръжка…..тъжно

Back to top button