Регион

АПИ: Ремонтът на магистрала „Марица“ приключва до края на септември

До края на септември тази година трябва да приключи продължаващият ремонт на автомагистрала „Марица“ в участъка от 101-ви до 107-ми км, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Строителните работи започнаха през миналата година и са възложени по договора за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Хасково. На магистралата в момента се полага износващият асфалтов пласт в 6-километровата отсечка в платното за Пловдив, като трафикът преминава двупосочно в платното за ГКПП „Капитан Андреево“. След приключване на ремонтните дейности движението ще се прехвърли в обновеното платно за Пловдив и ще започне работата в платното за граничния пункт. Предвидено е фрезоване на асфалтовата настилка, полагане на нови асфалтови пластове, маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. През миналата година бяха ремонтирани 5 км от „Марица“ в участъка от 94-ти до 99-ти км в платното за Пловдив.

Ремонт

Продължава работата и на първокласния път I-5 Стара Загора – Хасково в димитровградското село Радиево. През миналата година беше обновен 8,8 км участък от първокласния път от границата с област Стара Загора до Димитровград. В селото предстои подмяна на бордюрите, изпълнение на земни работи, асфалтови дейности и полагане на маркировка.

През миналата година започна ремонт и на 25 км от пътя Хасково – Симеоновград. Сега работата на обекта продължава с изграждане на облицовани окопи, поставяне на пътни знаци и ограничителни системи в отсечката, изпълнение на земни работи и асфалтови дейности в село Узунджово.

Срокът на завършване на ремонтните работи и на двата участъка Стара Загора – Хасково и Хасково – Симеоновград е краят на септември тази година.

Ремонт

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
19.05.2022 20:18 20:18

Тоя ремонт трябваше да приключи преди месеци и досега да е приключил ремонта и на другото платно. Кратерите са толкова големи, че ако не караш с 10 км в час можеш да си счупиш безвъзвратно колата. А това, че цяло лято всичките хиляди хора ежедневно и гастарайтери ще пътуват при такива условия е подсъдимо

Back to top button