Хасково

Един хотел е заявил желание да продължи да приема украинци

Досега един хотел в Хасковска област – в Минерални бани, е заявил, че ще приема украински граждани с временна закрила по хуманитарната програма след 31 май, съобщават от областната администрация.

Програмата осигурява по 15 лева на ден за човек, включвайки три хранения. Засега в хотела са настанени 50 човека. Търси се хотел за 10 украинци. Водят се разговори за настаняване в училищни общежития в община Хасково. Към момента 3 – 4 са семействата, които трябва да бъдат настанени.

От 1 юни оставащите на българска територия украински граждани с временна закрила ще трябва да си избират лични лекари. Списък с такива за общините Минерални бани, Хасково и Димитровград могат да бъдат открити във фейсбук групата „Помощ за украинските бежанци Област ХАСКОВО“.

Избирането на лични лекари е важно и за записването на деца на училище през следващата учебна година, тъй като те ще проследяват медицинската им документация и имунизациите. В училищна среда досега са били 20 деца. За 19 все още се събира медицинската информация, за да бъдат евентуално записани през септември.

108 човека са подали заявления за подпомагане с еднократна финансова помощ, като досега са отпуснати 89 помощи и има 10 отказа.

От началото на войната през територията на област Хасково са преминали 539 украински граждани. Към 23 май в хотели се намират 79 човека, основно в Минерални бани, Хасково и Долно Черковище.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Сосо355
Сосо355
26.05.2022 20:32 20:32

Защото няма клиенти Чудисе откъде да изкара 2лв Ако е наморето в разгара на сезона Чудя се дали ще приема украинци.Ате горките не знаят ли че при война има платки се спи Това не курорт това е война каквото ти предложат.Защото много лошо става Когато гостът стане домакин и домакинът гост
Ъ

ЕДИН
ЕДИН
27.05.2022 19:59 19:59

В бежански лагери укрите,като всички други бежанци,в Любимец.
Ако не им харесва пътя и толкоз…

Back to top button