Регион

Спипаха тартор на наркогрупа в Димитровград

Откритото оборудванеПрестъпна група, занимаваща се с трафик на наркотици, разбиха служители на ГДБОП и колегите им от Чехия, съобщават от МВР. На територията на Димитровград са задържани тарторът на групата и трима чешки граждани.

Операцията е реализирана след продължително разследване. Спецполицаите локализирали организираната престъпна група на територията на Димитровград и вчера след сделка с наркотични вещества задържали трима клиенти от Стара Загора на 20, 21 и 23 години. При обиска в тях са открити около 10 грама бяло прахообразно вещество, реагирало при наркотеста с характерното амфетамин оцветяване.

Минути по-късно антимафиотите „атакували“ частен дом в Димитровград, където задържали трима чешки граждани, сред които и дама на възраст 27, 34 и 36 години и техния тартор – 46-годишен мъж. Те са криминално проявени, а организаторът е изтърпявал присъди в Чехия, Германия и Австрия.

При извършените претърсвания са открити около 50 грама метамфетамин, опиум, лабораторно оборудване, химикали и рецепта за производство на синтетични наркотици.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по документирането на цялостната престъпна дейност на групата продължава.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button