Регион

Капитан Андреево е втори в света по заловени ментета

Митническият пункт Капитан Андреево е втори в света по залавяне на ментета. Класацията е на най-голямата организация за борба с разпространението на фалшиви стоки и е обявена на форум в Амстердам. Преди българския пункт е само този в Лисабон.

Пътят на ментетата обикновено започва от Китай или Турция и свършва на Капитан Андреево. По думите на началника на митническия пункт Георги Господинов първото нещо което прави впечатление на митничарите е начина на опаковане на текстилните изделия.

За да проверят къде е скрита фалшивата стока митничарите често трябва да влязат вътре между кашоните и опаковките, защото там най-често са скрити контрабандните стоки. Най-често те са в средата на товарното помещение, което означава, че трябва да бъде разтоварена цялата композиция.

МентетаВъпреки че целият камион е минал през големия рентген, когато има съмнения за конкретен пакет, той минава и през малкия рентген вътре в халето. В малкия рентген може да се открие евентуално укрити наркотични вещества, злато, валута, казва Господинов.

Ако бъдат открити фалшиви стоки или такива, за които има съмнение, те отиват в склада на митницата. След приключването на всички митнически процедури те се унищожават, защото според притежателите на правата те са некачествени.

Според експертите фалшивите стоки могат да бъдат опасни за здравето, тъй като не се знае какви съставки са използвани при производството им.

На Капитан Андреево само тази година случаите на открити ментета са 320. Тук се задържат между 80% и 90% от фалшивите стоки за цялата агенция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Белмондо
Белмондо
29.05.2022 14:08 14:08

Всичко е вятър работа акзиите стават по сигнал стига сте се правили на спецове😉

Back to top button