Любопитно

С 5 000 лв. подпомагат издаването на книги в Димитровград

За дванадесета поредна година Община Димитровград ще финансира издаването на книги, съобщават от кметството.

За целта в бюджета са предвидени 5 000 лв. С тях ще бъдат подпомогнати автори в областта на художествената литература – стихосбирка, роман, сборник разкази, драматургия, книга за деца, литературознание – литературна история, монография, литературна критика, история, културология, краезнание – историческо изследване, краеведско изследване с приоритет изследвания, засягащи димитровградския регион, издания за личности с принос за културния облик на града и общината.

Право да кандидатстват за финансова подкрепа имат физически лица, читалища и юридически лица с нестопанска цел. Кандидатите трябва да имат адресна регистрация по постоянен адрес на територията на община Димитровград, за читалищата да имат седалище и адрес на управление на територията на общината, да не са подпомагани финансово по същата Наредба през последните две години, да нямат присъдена друга местна или национална финансова подкрепа за проекта, с който кандидатстват, един кандидат не може да кандидатства с повече от един проект, не се отпускат средства за преиздаване на вече издадени творби, не се финансират разходи за представяне, рекламиране и книгоразпространение на изданието.

Документи се подават в общинска администрация до 30 юни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button