Любопитно

Два спектакъла зарадваха децата в Хасково

Много деца и родители посетиха спектакъла на театър „Дани и Деси“ в Градската градина, съобщават от общината.

„Пеперудена магия“ е специален подарък за децата по случай празника 1 юни с пожелание вълшебствата и доброто винаги да са техни спътници. Хасковският театър гостува тази вечер на децата в Царево. На сцената на площада в куротния град ще бъде представена книгата „Пет куклени пиеси“, за която Haskovo.info писа. Автор е Кина Къдрева (1931 – 2020), сценична адаптация Таня Евтимова. Сборникът ще бъде представен от Севдалин Генов – писател, сценарист, преподавател в Нов български университет.

В празничната вечер „Дани и Деси“ ще играе спектакъла „Палечка“ по една от пиесите в книгата. Театралната интерпретация на „Палечка“ по Ханс Кр. Андерсен, посветена на 200-годишнината от рождението на световно известния разказвач, е създадена по идея на Таня и Атанас Евтимови.

ПразникЧас по-късно в центъра детско шоу озари с усмивки и слънчево настроение Хасково. Куклените актьори Янко Митев и Силвия Предова изненадаха с много награди и предизвикателства всички деца, които се включиха в шоуто „Островът на късмета“.

ПразникКнижки, стикерчета и безброй други изненади имаше за всеки малчуган, който се включи в забавните игри, танци и състезания. Специални награди имаше и от Зъболекарския съюз в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
01.06.2022 16:01 16:01

Много е хубаво че се мисли такава забава за децата, но нека не е само на първи юни и нека да е в такова време, че да отидат и тези които са на училище до обяд

Back to top button