Любопитно

Росица Станева с нов роман на юбилея си

С нов роман писателката Росица Станева отбелязва днешния си личен юбилей.

„Сладоледената принцеса“ е заглавието на току-що излязлата й книга. Действието се развива в Денвър, Колорадо, нощен изглед от града краси корицата. Авторката поднася интригуваща и вълнуваща история на млада българка, на която съдбата не е спестила неволи и житейски изпитания далеч от родината.

КнигаЧеститим кръглата годишнина на Росица Станева, казват днес певиците от фолклорната група „Тракийска дъга“ при хасковското читалище „Тракия 2008“. Тя е кръстница на нашия състав, припомня ръководителката Недялка Демирева. След излизане на стихосбирката „Под тракийска дъга“ (2009 г.) Росица даде името на певческата група, която се радва на популярност и награди. Нейните книги, част от които са на тракийска тематика, заемат важно място в библиотеката на читалището.

Росица Станева е родена в Хасково. С диплома по журналистика е работила в различни вестници в Хасковска област. Автор е на лирична поезия, белетристика, сатира, текстове на песни, отличени с национални и международни награди. Произведенията й са известни и ценени и зад граница. Съюзът на българските писатели удостои Росица Станева с грамота за принос към съвременната българска литература. Името й фигурира „Енциклопедичен справочник на българската литература, създавана в европейската, американската и австралийската диаспора в периода 19 – 21 век“.

След петия си роман „Сладоледената принцеса“ сега юбилярката работи върху романа „Божа заръка“ и последната част от трилогията „Тинтявената планина“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button