Регион

В Свиленград осигуриха допълнителни 2 000 кубика дърва за огрев

Допълнителни количества дърва за огрев в помощ на жителите на община Свиленград ще бъдат осигурени от Държавното горско стопанство, съобщават от кметството след среща на градоначалника арх. Анастас Карчев и директора на ДГС инж. Михаил Михайлов.

От горското са се ангажирали да бъдат обезпечени 2 000 куб. м дърва след провеждане на съответния търг. За целта ДГС – Свиленград ще отдели горски масив за задоволяване на обществения интерес.

СрещаСрещата е инициирана от кмета поради недостиг на необходимите количества дървесина за отоплителен сезон 2022 – 2023 г. и множество запитвания от граждани и кметове по селата. В съответствие със Закона за горите общината се задейства, за да задоволи нуждите на населението. Предвижда се да се изготвят списъци и комисия, сформирана със заповед на кмета, да определи нуждаещите се по населените места от общината. Ще бъдат отпускани по 5 куб. м на домакинство на прогнозна цена около 66 лв. на кубик, която не включва транспорт.

Заплащането ще става на касата в ДГС – Свиленград по списъците, предоставени от общината. Предстои допълнително да бъдат обсъдени възможностите за осигуряване на транспортна техника за превоз на дървесината.

На срещата инж. Михайлов информира кмета за още една възможност за обезпечаване на необходимостта от дървесина за отопление в общината. В Свиленград вече е изграден склад, който предстои да бъде оборудван и да започне свободна продажба на дърва за населението.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button