Регион

Превозвачи протестират заради дългото чакане на Капитан Андреево

Превозвачи се събраха преди обяд на протест на ГКПП „Капитан Андреево“ заради дългото чакане на пункта.

Те настояват да се реши проблемът, който се получи след затварянето на частната фитосанитарна лаборатория и поемането на контрола от държавата. От транспортния бранш се жалват, че шофьорите на камиони чакат по 6 дни на границата.

ПротестДнес срещи на пункта с колегите си от турска страна провежда транспортният министър Николай Събев. Превозвачите искат среща с министъра, за да има диалог и да се решат проблемите им, които поставят вече половин година. Обсъжда се увеличаване на капацитета на граничния пункт.

Засега протестиращите пропускат преминаващите автомобили и движението не е затворено.

 

По-късно министърът заяви, че предстои да се увеличи капацитета на пункта, като целта е през „Капитан Андреево“ да преминават до 2 000 камиона от Турция към България, а на „Лесово“ – до 1 000 камиона. Командировани са допълнително служители от гранична полиция и митниците. В момента от турска страна имало тапа от около 3 500 камиона. До септември се очаква да има увеличение на капацитета на пункта с още 50%.

Прогнозата е, че с тези спешни мерки трафикът ще се нормализира до седмица. До 4 – 5 месеца пък щяла да заработи лаборатория на пункта, защото предстои провеждането на обществена поръчка. Дотогава пробите ще се изследват в София.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button