Регион

Хасковските тракийци на поклонение на Илиева нива

Голяма група от Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ в Хасково замина на днешното поклонение в местността Илиева нива в община Ивайловград.

Традиционен организатор на възпоменателната проява е община Ивайловград и Съюзът на тракийските дружества в България. Пред паметника на загиналите деца в трагичната 1913 г. беше отслужена панихида. Цветя окичиха мемориала, венец е изпратен и от областната администрация в Хасково.

Програмата предвижда поднасяне на цветя и пред паметника на Капитан Петко Войвода в село Плевун. Привечер Общинският исторически музей в Ивайловград кани децата на образователен и състезания и игри.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Да се знае и помни
Да се знае и помни
06.06.2022 8:24 8:24

По време на Разорението на тракийските българи през 1913 година г. редовната османска войска избива над 200 пеленачета, скрити на южния бряг на река Арда – деца на българи, бягащи от Южна Тракия и преследвани от тази войска.

Back to top button